e-gradinarit.ro
Ctenante

Ctenante

Ctenante (Ctenathe oppenheimiana)

Descriere: Ctenante este o planta inalta de pana la 1 m, cu aspect de tufa, originara din padurile tropicale ale Braziliei. Frunzele sunt lanceolate, de 25-40 cm lungime, culoare gri verzui pe fata superioara, decorate cu dungi argintii in forma de V side culoare rosie pe fata inferioara. Florile sunt de culoare alba, dar sunt nesemnificative din punct de vedere decorativ si nu apar la plantele din cultura de interior.
Ca aspect, Ctenante este foarte asemantoare cu Calathea si Maranta.

Ingrijire: Ctenante se dezvolta cel mai bine intr-un loc cald, cu lumina filtrata si umiditate atmosferica ridicata. Optimul termic pentru dezvoltarea plantei se situeaza intre 18-25° C. Evitati amplasarea in zone expuse la curenti de aer si la razele directe ale soarelui. Vara se recomanda pulverizarea frunzelor cu apa, deoarece in lipsa unei umiditati ridicate frunzele se rasucesc si capata culoarea bruna.
Periodic este necesara stergerea frunzelor de praf cu o carpa umeda. Pe timpul verii se va uda abundent cu apa fara calcar (chiar zilnic in perioadele foarte calduroase), pe timpul iernii udarile se vor diminua atat cat sa se mentina pamantul umed intre 2 udari. Pe durata iernii temperatura nu trebuie sa scada sub 15°C. Solul trebuie sa fie bogat in elemente nutritive si sa aiba un bun drenaj. In perioada de crestere se pot administra ingrasaminte lichide pentru plante verzi, o data la 2 saptamani. Daca radacinile au ocupat ghiveciul in totalitate, Ctenante se poate transplanta la inceputul primaverii, in perioada de repaus vegetal.

ctenante 2  ctenante 3

Inmultire: Primavara, prin divizarea tufei sau separarea lastarilor de la baza plantei.

Articole din aceeași categorie