e-gradinarit.ro
Diefenbachia

Diefenbachia

Diefenbachia (Dieffenbachia amoena)

Descriere: Diefenbachia este o aracee decorativa, originara din padurile tropicale ale Americii centrale. Aceasta planta poate atinge o inaltime de pana la 1,5m, are frunzele mari, oval-alungite, de 30-40 cm lungime, de culoare verde inchis cu numeroase desene neregulate, de culoare galben-verzui sau crem. Florile sunt de culoare alba, dar nu prezinta interes din punct de vedere decorativ. Imediat dupa aparitia florilor, frunzele pot regresa, de aceea este recomandata indepartarea acestora.
Atentie: Seva plantei este toxica, poate produce arsuri ale gurii si gatului daca este ingerata sau in contact cu pielea poate produce iritatii. Amplasati planta intr-un loc nu au acces copiii sau animale de casa.

Ingrijire: Diefenbachia are nevoie tot anul de caldura (aprox. 24°C vara, nu mai putin de 15°C iarna) si umiditate ridicata a aerului. Iarna Diefenbachia poate fi expusa la lumina mai puternica iar pe durata verii se va aseza intr-un loc semi-umbrit sau chiar umbrit, dar niciodata de unul insorit. Vara frunzele se stropesc regulat cu apa si se sterg cu o carpa umeda. Diefenbachia nu suporta curentii de aer si nici oscilatiile de temperatura
Pamantul din ghiveci trebuie sa fie bine drenat si bogat in substante nutritive. In perioada de crestere se uda din abundenta astfel incat pamantul sa fie in permanenta umed, in perioada de repaus vegetativ se uda moderat. Vara se fertilizeaza slab, o data la doua saptamani cu un ingrasamant complex. Daca radacinile plantei au umplut ghiveciul, este necesara transplantarea, care se poate face primavara in cazul plantelor mature si vara in cazul plantelor mai tinere.
Pe masura ce imbatraneste, Diefenbachia are tendinta de a-si pierde frunzele bazale. In aceasta situatie, primavara ea poate fi reintinerita prin taierea tulpinii.

dieffenbachia 2  dieffenbachia 3

Inmultire: Prin butasi de varf cu frunze sau prin butasi de tulpina care se pun la inradacinat intr-un substrat alcatuit din turba si nisip, la o temperatura de 22-28°C.

Articole din aceeași categorie