e-gradinarit.ro
Floarea flamingo

Floarea flamingo

Floarea flamingo (Anthurium andreanum)

Descriere: Planta perena cu tulpina scurta, cu crestere in forma de tufa, de pe care pornesc frunze mari, de culoare verde stralucitor. Florile sunt sunt de obicei culoare rosie  stralucitoare, cu aspect cerat.

Manipulati cu atentie floarea flamingo, intrucat toate partile plantei sunt toxice.

Ingrijire: Floarea flamingo nu este foarte exigenta in privinta luminii, ea suporta atat locurile luminoase (ferita de razele directe de soare) cat si cele semiumbrite. Daca doriti ca planta sa infloreasca abundent expuneti-o intr-o zona mai insorita. Temperatura optima pentru dezvoltare este de 18- 20 º C. Floarea flamingo este originara din padurile tropicale din Columbia si necesita a umiditate ridicata ce poate fi asigurata prin pulverizare repetata cu apa. Udati regulat astfel incat sa mentineti solul in permanenta umed. Rariti udarile pe durata iernii pentru a nu provoca putrezirea radacinilor. Nu suporta variatiile mari de temperatura si curentii de aer. Daca se asigura conditii bune de dezvoltare, planta va inflori in mod continuu. Fertilizati lunar cu un ingrasamant special „pentru plante cu flori”. Transplantarea se realizeaza primavara sau la inceputul verii si se face anual pana cand planta ajunge la maturitate, iar dupa aceea se face odata la 2 ani.

anthurium andreanum 2  Anthurium andreanum 3

Inmultire: Floarea flamingo se inmulteste prin divizarea tufelor sau prin seminte. Divizarea tufelor este o operatiune simpla care se realizeaza primavara, iar inmultirea prin seminte este recomandata indeosebi specialistilor.

Articole din aceeași categorie