e-gradinarit.ro
Yucca

Yucca

Yucca

Descriere: Yucca este un gen de plante de circa 40 – 50 de specii, vivace, originare din regiunile de semi-desert ale Americii Centrale si de Nord. Yucca are o tulpina caracteristica, lemnoasa, groasa si aspra, cu inaltime variabila in functie de specie, la extremitatea careia se formeaza una sau mai multe rozete de frunze. In cultura de interior, Yucca poate atinge inaltimi de pana la 4 m, iar in mediul natural atinge chiar 12 m inaltime.
Cele mai raspandite specii de Yucca in cultura sunt: Yucca elephantipes,  aloifolia,  filamentosa si  baccata.

Ingrijire:Vara prefera locurile insorite pana la partial umbrite, iarna se poate amplasa intr-o incapere luminoasa, racoroasa (temperatura minima nu trebuie sa scada sub 10°C), ferita de inghet. Substratul de plantare poate fi un amestec de pamant de flori si nisip, cu un drenaj foarte bun. In perioada de crestere este recomandat ca solul sa ramana uscat intre doua udari sucesive, pe durata iernii udarile se vor reduce foarte mult. Daca udarile sunt prea dese planta se poate usca. In perioada de crestere puteti face fertilizari, odata la 2 saptamani. Se poate transplanta primavara, odata la 3 ani.

yucca 2  yucca 3

Inmultire: Primavara, prin butasi de rozete de frunze sau de tulpina, de minim 10 cm lungime, care se pun la inradacinat intr-un amestec de turba si nisip, la o temperatura de 25-27°C.

Articole din aceeași categorie