e-gradinarit.ro
bruschette cu rosii, usturoi si busuioc

Bruschette cu rosii, usturoi si busuioc

Bruschette cu rosii, usturoi si busuioc

Ingrediente:

20 felii din baghete(fie ele cu seminte ori simple) sau paine patrata, feliata si taiata in doua
5 rosii mari coapte
5 linguri ulei masline
3-5 catei de usturoi
3 linguri otet balsamic alb
3 frunze de busuioc(uscat- 1 lingurita)
3 frunze oregano(uscat-1 lingurita)
Sare
Piper.

Preparare:

Se prajesc feliile de paine in tava, timp de 5 minute, in cuptorul incins la 180 grade sau, o varianta mai grea, la toaster. Se decojesc rosiile, se scot cotoarele, se scot samburii, se taie cubulete pulpa si se amesteca cu busuiocul si oregano taiat fasii, sarea, piperul. Uleiul de masline se amesteca cu otetul balsamic alb, usturoiul dat prin razatoare si se aplica pe feliile de paine cu ajutorul unei pensule. Deasupra feliilor unse se repartizeaza salata de rosii cu ajutorul unei linguri. Se servesc reci, asezate pe un platou decorat cu un buchetel de verdeata.

Articole din aceeași categorie