e-gradinarit.ro
ciorba de legume acrita cu corcoduse

Ciorba de legume acrita cu corcoduse

Ciorba de legume acrita cu corcoduse

Ingrediente:

500 grame corcoduse verzi
400 grame boabe de mazare
400 grame fasole pastai
2 morcovi
2 cepe
5 rosii
5 cartofi
o radacina de patrunjel
o telina mica
un pastarnac
un ardei gras rosu
un dovlecel
taitei
leustean proaspat
sare

Preparare:

Ceapa, pastarnacul, radacina de patrunjel, telina se toaca marunt, morcovul rondele, fasolea se taie in bucatele, cartofii in cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa 10-15 minute, se adauga mazarea, ardeiul rosu taiat cubulete ca si dovlecelul. Intre timp se pun rosiile la fiert intr-un vas timp de 3-5 minute, apoi se decojesc, se taie cubulete si se adauga in oala cu legumele aproape fierte. Separat, se pun la fiert corcodusile pentru 15 minute pana se desprind de sambure, apoi se dau prin strecuratoare, pulpa ramasa punandu-se odata cu taiteii si se mai lasa inca 15 minute la fiert. La sfarsit se adauga leusteanul tocat marunt.Se serveste calda.

Articole din aceeași categorie