e-gradinarit.ro
ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Ingrediente:

2 sfecle rosii, de marime potrivita
3 morcovi
3 radacini de patrunjel
4 cartofi
2 cepe
1 telina mica sau un pastarnac
1 lingura de ulei
2 l supa de legume
100 ml suc de rosii
200 ml bors sau zeama de la o lamaie
100 g de smantana
1 legatura de patrunjel verde
Sare si piper dupa gust

Preparare:

Se curata si se spala legumele. Cepele se toaca marunt si se pun la calit in ulei, in oala in care va fierbe ciorba. Dupa 2-3 minute, se adauga morcovii, radacinile de patrunjel si telina sau pastarnacul, rase pe razatoare mare. Se mai lasa 5-6 minute sa se inabuse. Apoi se toarna deaspura lor supa de legume. Se adauga la fiert si cartofii, taiati cubulete. Se dau in clocot si se adauga sucul de rosii impreuna cu sfecla curatata de coaja si data pe razatoarea mica. Se lasa la foc potrivit pana cand toate legumele sunt fierte. La sfarsit sa adauga borsul sau zeama de lamaie, se sareaza si pipereaza dupa gust si se mai tine pe foc cateva minute. Inainte de servire, se orneaza cu smantana si patrunjel tocat fin.

Articole din aceeași categorie