e-gradinarit.ro
pizza vegetariana

Pizza vegetariana

Pizza vegetariana

Ingrediente:

500 grame faina
1 plic drojdie
250 ml apa calduta
3 lingurite ulei masline
1 lingurita sare
Cimbru
Ardei rosu
Ardei verde
Ciuperci (proaspete sau conservate, dar scurse bine de lichidul din conserva)
Broccoli
Ceapa
Masline fara samburi, dar mai bune sunt cele cu sambure, ulterior taiate
Boabe porumb
Sos tomate
Cascaval (poate sa fie si de post).

Preparare:

Se amesteca faina, sarea si cu drojdia intr-un bol, se adauga apa calduta cu uleiul, iar dupa ce aluatul este gata se amesteca si cimbrul, apoi aluatul se lasa la crescut. Intre timp, se taie feliute subtiri ardeiul rosu, ardeiul verde, ciupercile, maslinele, se rup buchetele din broccoli, ceapa se taie pestisori sau rondele. Toate acestea impreuna cu boabele de porumb se intind peste aluatul intins in tava, deja uns cu sosul de tomate urmat de cascavalul ras. Se lasa, pentru 20-25 de minute, in cuptorul incins la 160 grade. Se serveste calda, taiata in felii sau patratele, pe un platou.

Articole din aceeași categorie