e-gradinarit.ro
Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

Ingrediente:

500 g de ciuperci champignon
50 ml ulei
1 ceapa mare
2 linguri de faina
1 l supa de legume
50 gr de smantana
Sare si piper dupa gust

Preparare:

Intr-o oala, puneti la calit in ulei ceapa taiata marunt, pana cand devine translucida. Adaugati ciupercile taiate felii si lasati 10 minute la foc mic, amestecand continuu, sa nu se lipeasca. Adaugati peste ciuperci cele doua linguri de faina, amestecati dupa care adaugati si supa de legume. Lasati la fiert pentru inca 10 minute. Scoateti cateva felii de ciuperci si puneti-le deoparte. Supa se lasa putin la racit, dupa care se paseaza intr-un blender pana cand capata consistena unei creme.  Supa de ciuperci pasata se pune din nou pe foc, se adauga smantana, sare si piper dupa gust. Se serveste calda, ornata cu feliile de ciuperci puse deoparte anterior si frunze de patrunjel.

Articole din aceeași categorie