Coșul meu
Drop product in here
Temperatura solului si germinatia semintelor de legume
Caldura este unul dintre cei mai importanti factori climatici, cu actiune directa asupra capacitatii de germinatie a semintelor. Pentru declansarea procesului de germinatie, semintele legumelor necesita o anumita temperatura, minima, maxima sau optima.
Tabelul de mai jos cuprinde temperaturile la care poate avea loc germinatia principalelor tipuri de legume.
LEGUMA |
TEMPERATURA °C |
||
Optima |
Minima |
Maxima |
|
Ardei |
18-35 |
15 |
35 |
Castravete |
21-35 |
15 |
40 |
Ceapa |
10-35 |
2 |
35 |
Conopida |
7-30 |
4 |
38 |
Dovleac |
22-32 |
15 |
38 |
Dovlecel |
22-35 |
15 |
38 |
Fasole |
15-30 |
10 |
35 |
Mazare |
5-24 |
5 |
30 |
Morcov |
7-30 |
4 |
35 |
Pastarnac |
10-22 |
2 |
30 |
Pepene galben |
24-35 |
15 |
38 |
Pepene verde |
22-35 |
15 |
40 |
Ridiche |
7-32 |
4 |
35 |
Salata verde |
4-26 |
2 |
30 |
Sfecla rosie |
10-30 |
4 |
35 |
Spanac |
7-24 |
2 |
30 |
Telina |
15-22 |
4 |
30 |
Tomate |
15-30 |
10 |
35 |
Varza |
7-35 |
4 |
38 |
Vinata |
24-32 |
15 |
35 |