e-gradinarit.ro

Temperaturi medii, necesare dezvoltarii culturilor de legume

Temperaturi medii, necesare dezvoltarii culturilor de legume

In tabelul de mai jos sunt prezentate temperaturile necesare dezvoltarii culturilor de legume.

TIPUL CULTURII

TEMPERATURA °C

      Optima

Minima

Maxima
Arpagic, usturoi, praz, ceapa, ceapa esalota. 

12-23

7

30

Fasole, broccoli, varza, varza de Bruxelles, hrean, gulii, pastarnac, ridichi, spanac. 

15-18

4

25

Anghinare, morcov, conopida, telina,  andive, fenicul, salata verde, patrunjel, mazare, cartofi. 

15-18

7

25

Dovleac, dovlecel (zucchini) 

18-24

10

35

Castravete, pepene galben 

18-24

15

35

Ardei gras, tomate

21-24

18

28

Vinete, ardei iute, pepene verde

20-30

18

38

 

 

Articole din aceeași categorie